Screening

Screening personen
Een nieuwe huurder? Een sollicitant aannemen? Een potentiële koper gevonden voor uw bedrijf?
Laat ons een (snelle eerste) screening uitvoeren.

Screening (onderzoek) nieuwe huurder
Wat was de vorige locatie van de huurder? En waarom huurt hij daar niet meer?
Bart Spandaw: “bij toeval ontdekte een eigenaar de resten van een hennepplantage in zijn pand. En de ravage was groot. Onder het mom van groothandel in kappersartikelen werd het pand gehuurd. De huur werd keurig voldaan. Er was verder geen contact en dus rust. In werkelijkheid werden er tienduizenden euro’s per maand verdiend met het telen van wiet. Er werd illegaal stroom afgetapt. En het pand verloederde met de dag (aantasting binnenzijde). De verhuurder had een makelaar in de hand genomen om de verhuur te regelen en beiden hebben niet gedacht aan enige screening.”

Screening (onderzoek) sollicitant
Wat was de vorige werkgever van de sollicitant. En waarom werkt hij daar niet meer?
Vertrouwensposities verlangen een achtergrondonderzoek. Wie zit er werkelijk bij u aan tafel? Geeft u hem direct het vertrouwen en dus de alarmcodes, sleutels, inzage in systemen?
Laat ons een screening uitvoeren en u heeft reden om de persoon wel of niet aan te nemen.
Een huidige medewerker laten screenen / onderzoeken.

Screening koper (verkooptransactie) bij verkoop bedrijf
Als na de bedrijfsoverdracht de nieuwe eigenaar veel schulden maakt en deze weigert te betalen, dan wordt, meestal door een rechter, onderzocht of de oorspronkelijke eigenaar van het bedrijf had kunnen weten of de opvolger zijn verplichtingen niet na zou komen. Als dan blijkt dat u geen onderzoek heeft gedaan naar de kopende partij, dan kunt u aansprakelijk worden gesteld voor de gemaakte schulden van de nieuwe eigenaar. Het is daarom zeer belangrijk om goed onderzoek te doen naar alle potentiële kopers. Het is daarom van belang dat u de koper screent bij de verkoop van uw bedrijf.

Onderzoek / screenen
Wij bedienen u hierbij op maat met een beperkt of meer uitgebreid onderzoek, net wat u wenst. Een dergelijk onderzoek kan u helpen voorkomen een persoon in dienst te nemen die minder diploma’s en daarmee kennis heeft dan op basis van diens Curriculum Vitae verondersteld mag worden. Of zonder dat u het weet een huurder het gehuurde willens en wetens doorverhuurd aan een persoon die er een hennepplantage in gaat exploiteren.

Wilt u meer weten of wij u wellicht kunnen helpen, neemt dan u contact met ons op, zie onderstaand de contact gegevens of bezoek onze contactpagina.